Diego Talavera


 

Als 10 anys inicia els seus estudis de cant, guitarra i harmonia al Conservatori "Can Roig i Torras" de Santa Coloma i al Conservatori Municipal de Badalona. Més tard estudia també saxo alt i música moderna al taller de músics de Badalona.

 

El 1997 comença la seva trajectòria com a ballarí a la companyia de dansa "Popularius" (Balls Folklòrics de Barcelona) sota la direcció de l'holandès Koert R. Fasten. Allà es forma en diferents estils de dansa (dansa clàssica, dansa russa, iugoslava, búlgara i dansa contemporània) sota la mà d’Anna Mitelholzer. A la mateixa companyia també realitza tastets d'altres estils com el flamenc, ball irlandès, dansa africana, funky i jazz. 

 

L'any 2003 descobreix el lindy hop i queda fascinat per la seva música i l'estil de ball. Tot seguit comença a formar-se a l'escola “Ballaswing.cat” (dirigida per Lluís Vila) i rep classes de lindy hop, jazz steps, balboa, blues, tango, salsa i claqué. El 2006 passa a formar part de la companyia dels "Groovy Bugs" i es queda exercint de professor a la mateixa escola.


En el món del swing, ha assistit a diferents festivals com el de Montpeller i la Barswingona, col·laborant en l'organització d'aquest últim. Actualment professor i coreògraf de lindy hop y jazz steps de l'escola “Tocatspelswing” i imparteix classes per tot el Maresme. També és professor de l'escola “Lindyhop.cat” al Masnou i de l'escola “Danza a tu aire” a Mataró.

 

 També és membre fundador i impulsor de l'Associació Chickens Hoppers d'Arenys de Mar No deixa mai de formar-se ja que per a ell és vital continuar aprenent. A més, compatibilitza la dansa amb la música i forma part de la Bigband Arenys com a saxo i cantant, factor que considera molt important i que utilitza en les seves classes de swing per treballar la musicalitat.