mireia ruiz


 La Mireia és músic i filòloga. Va estudiar piano i filologia clàssica i, més tard, es va especialitzar en música antiga i clavicèmbal a l'ESMUC.

 

Va ser en acabar els estudis superiors de música quan va veure clarament la necessitat de moure's, d'arribar a la música a través del cos i de la importància de fer un bon treball de consciència corporal per poder ser millor intèrpret. Així doncs, el 2006 va començar a fer Tècnica Alexander, Feldenkrais i percussió corporal. El swing el va descobrir l'any 2014 i de seguida va veure que li oferia l'experiència de la música, el moviment i la comunicació amb els altres, tot en un. De d'aleshores ja no ha parat de ballar.

 

Actualment compagina la seva feina de professora de música i concertista amb la dansa i el treball de consicència corporal. Estudia dansa jazz a l'Escola Luthier de Barcelona, practica el Feldenkrais a l'espai Momentum i s'està formant en el món del lindy hop a l'Escola Tocatspelswing i a l'Escola Swingmaniacs de Barcelona. També forma part de la companyia de percussió corporal SSM Bighand i és membre fundadora de l'Associació Chickens Hoppers d'Arenys de Mar.  


Per la Mireia, dansa i música són tot un i formen part del seu dia a dia; són una manera de veure el món, d'expressar-se, de comunicar-se amb els altres i, sobretot, una font inesgotable de gaudi i alegria,